ucesnici fdfdfdfd

Maja Gojković je rođena 22. maja 1963. godine u Novom Sadu. Pohađala je osnovnu školu „Branko Radičević“ i gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 1987, a pravosudni ispit je položila 1989. godine. Karijeru je započela u porodičnoj advokatskoj kancelariji, koju je osnovao njen otac Mita Gojković. Ima bogato parlamentarno iskustvo u svim sazivima državnog parlamenta od 1992. godine. Bila je i poslanik u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine od 1996. do 2000. godine. Obavljala je funkciju ministra bez portfelja Vlade Republike Srbije od 1998-1999. godine i bila je potpredsednica Vlade Savezne Republike Jugoslavije od 1999-2000. godine. Na lokalnim izborima u septembru 2004. godine izabrana je za gradonačelnicu Novog Sada, i tako postala prva žena gradonačelnik u istoriji grada. Od maja 2012. godine Maja Gojković je bila narodni poslanik u Narodnoj skupštini, članica Odbora za spoljne poslove i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Od 23. aprila 2014. godine, većinom glasova narodnih poslanika, izabrana je za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije u X sazivu. Takođe, Maja Gojković je predsednik Odbora za prava deteta i šef stalnih delegacija u Interparlamentarnoj uniji i Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi. Članica je Predsedništva Srpske napredne stranke.

Prof. dr Slavica Đukić Dejanović je rođena 4. jula 1951. godine u Rači. Osnovnu i srednju školu završila je u Kragujevcu, a Medicinski fakultet, magistarske, doktorske studije i specijalizaciju iz neuropsihijatrije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U više mandata bila je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Saveznom parlamentu SR Jugoslavije i Državne zajednice Srbije i Crne Gore. U prelaznoj Vladi Republike Srbije bila je ministar za brigu o porodici i član Interparlamentarne unije. Obavljala je funkciju predsednika Narodne skupštine Republike Srbije od 2008. do 2012. godine, kao i funkciju vršioca dužnosti predsednika Republike Srbije, od početka aprila do kraja maja 2012. godine. Od 2012. do 2014. godine bila je ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije. Najveći deo svoje karijere provela je u Kragujevcu, kao redovni profesor, šef Katedre za psihijatriju i prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Kragujevcu. Bila je najmlađa žena doktor medicinskih nauka u Šumadiji i osnivač je dnevne Psihijatrijske bolnice. Obavljala je funkciju direktora Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu u periodu od 1993. do 2000. godine, a od 2014. do 2016. godine bila je direktor Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević" u Beogradu. Od avgusta 2016. godine obavlja funkciju ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Na ovu poziciju je kandiduje stručnost, iskustvo, postignuti rezultati u dosadašnjoj karijeri, kao i činjenica da je obavljala funkcije predsednika Narodne skupštine Republike Srbije u punom mandatu, ministra za brigu o porodici i ministra zdravlja. Autor je sedam knjiga, dva udžbenika za studente redovne nastave i jedan je od autora tri udžbenika za studente posle diplomske nastave. Autor je i koautor preko 200 naučnih i stručnih radova. Nosilac je priznanja Psihijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva, Povelje za doprinos zdravstvu grada Kragujevca, kao i Đurđevdanske nagrade. Hobi joj je čitanje, pisanje, odlazak u pozorište, a slobodno vreme najviše voli da provodi sa unucima Filipom i Ninom. Član je Udruženja psihijatara Srbije, a obavljala je i funkciju predsednika ovog udruženja u dva mandata. Član je Socijalističke partije Srbije od njenog osnivanja 1990. godine.

Robert Čoban rođen je 27.07.1968. u Baču u Vojvodini, Republika Srbija. Srednju školu završio u Bačkoj Palanci, Pravni fakultet studirao u Novom Sadu. Od 1990. radi kao novinar - u početku kao novosadski dopisnik beogradskih "Večernjih novosti"; zagrebačke "Arene", sarajevskih "Naših dana". Sarađuje i u magazinima "Vreme" i "Stav". 1992. sa grupom studenata obnavlja izlaženje studentskog mesečnika "Index". Posle dva broja sledi smena celokupne redakcije i pokretanje "Nezavisnog index"-a koji će kasnije promeniti ime u "Svet" iz kojeg je nastala izdavačka kuća Color Press Grupa. Danas na čelu Color Press Grupe najvećeg izdavača magazina u regionu sa kompanijama u svih 6 republika - 84 magazina, 21 internet portal i preko 50 konferencija i festivala godišnje. U porfoliju kompanije nalaze se i brojni licencni naslovi: "The Economist", "Diplomacy & Commerce", "Hello!", "Brava Casa", "Gloria", "Story", "Grazia" i brojni drugi. Među konferencijama koje Color Press Grupa organizuje - nalaze se i: "Pro Femina", "Food Talk", "The Economist: Svet u...", "Digital", "Book Talk", "CSR Srbija", "Serbia Goes Green", "Teen Talk" i mnoge druge.

Predrag Ćulibrk rođen je 1968. godine u Rumi, a diplomirao je na odseku za telekomunikacije Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu 1994. godine. Po završetku studija, profesionalnu karijeru započeo je u Direkciji za razvoj i investicije Telekoma Srbija, tadašnjem javnom preduzeću PTT Srbija, gde je bio odgovoran za poslove planiranja i razvoja telekomunikacione mreže i implementaciju i unapređenje telekomunikacionih servisa. U kompaniji Telekom Srbija, od početka 2005. godine, Ćulibrk je obavljao funkciju direktora Sektora za strateško planiranje, a iste godine postavljen je i za direktora Sektora za strategiju i razvoj. Bio je odgovoran za sprovođenje velikog broja strateških projekata iz različitih segmenata poslovanja kompanije. Za generalnog direktora kompanije m:tel BiH postavljen je u junu 2007. godine. U tom periodu m:tel BiH postala je jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u regionu proširivši svoje poslovanje na područje cele BiH. Od septembra 2012. godine obavlja funkciju generalnog direktora Telekoma Srbija.

Jelena Jović, rođena je 3. 08. 1976. godine u Novom Sadu. Živi u Bačkoj Palanci. Po zanimanju je profesor razredne nastave i radi već 15 godina u školi za decu sa smetnjama u razvoju. Aktivan je član Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, a unazad tri godine je i sekretar istog.

Borislava Perić Ranković (16. jun 1972, Bečej, Jugoslavija) je srpska stonoteniserka i paraolimpijka. Igra desnom rukom, a na Paraolimpijskim igrama 2008. u Pekingu i Paraolimpijskim igrama 2012. u Londonu je osvojila srebrnu medalju.Na paraolimpijskim igrama u Riju 2016-te, Borislava osvaja zlatnu medalju.[1] i srebrnu sa Nadom Matić u ekipnom takmičenju. Pohađala je osnovnu i srednju (trgovačku) školu u svom rodnom mestu. Nakon završene srednje škole počinje da radi, prvo u svojoj struci. Godine 1992. upisuje Višu školu za informatiku, vanredno i posle prve godine zapošljava se u stolarskoj, privatnoj firmi. 1994. godine prilikom povrede na radu postaje osoba sa invaliditetom i ostaje u kolicima. Godine 2001. počinje da se bavim sportom, rekreativno, za udruženje i da trenira košarku u kolicima. Krajem 2002. godine na nagovor prijatelja Zlatko Kesler uzima reket u ruke samo da bi probala kako joj ide, a ujedno i da se takmiči za udruženje na republičkom takmičenju. 2003. godine počinje da treniram stoni tenis u STK „Spin“, zajedno sa Nadom i Zoranom Matić. Godine 2015. je proglašena za najbolju stonoteniserku sa invaliditetom na svetu.

Tamara Nikčević, diplomirani defektolog iz oblasti specijalne edukacije i rehabilitacije. Tamara Nikčević je rođena u Novom Sadu 18.09.1994. godine gde je završila Osnovnu školu ”Svetozar Marković-Toza”, nakon čega upisuje srednju Medicinsku školu ”7. april” u Novom Sadu, smer pedijatrijska sestra-tehničar. Srednju školu je završila 2013. godine i iste godine upisala Medicinski fakultet u Novom Sadu, Osnovne akademske studije Specijalne edukacije i rehabilitacije, smer Inkluzivno obrazovanje. Od početka svojih studija, bavi se volonterskim radom u osnovnoj i srednjoj školi ”Milan Petrović” sa domom učenika i Udruženju ”Vera,ljubav,nada”. 2017. godine upisuje Master akademske studije specijalne rehabilitacije i edukacije, na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Od marta 2018. godine angažovana je u struci na projektu ”Dodatna podrška defektologa, logopeda i specijalnog pedagoga u predškolskoj ustanovi uzrasta od 4-6 godina” u školi za osnovno i srednje obrazovanje ”Milan Petrović” sa domom učenika.

Kristina Fruža Rođena sam u Novom Sadu 02. februara 1989. godine. Završila sam srednju dizajnersku školu "Bogdan Šuput". Prvo sam studirala Poslovni Engleski ali sam se ubrzo prebacila na Poslovnu Psihologiju i već nekoliko godina zbog svog poremećaja, operacije raka grlića materice, autoimune bolesti Hašimoto nisam uspela da završim započete studije. Bila sam sportski direktor KAF "Vojvotkinje" gde smo uspešno organizovali humanitarne akcije i bavili se podizanjem svesti o ženama u sportu. Završila sam za savetnika u interaktivnoj psihoanalizi na institutu za filozofiju i interdisciplinarne studije "Cerip" Novi Sad, gde sam neko vreme radila sa klijentima psihoterapiju. 2017 sam osnovala sportsko udruženje "NS Sportić" koje se bavi treniranjem dece predškolskog uzrasta. Takođe sam jedan od osnivača facebook stranice "Ženska posla" koja se bavi uglavnom humorističnim sadržajem, ali i podizanjem svesti o ženskim pravima, bitnosti mentalnog zdravlja, ravnopravnosti, informisanju o pomoći ugroženih pojedinaca i grupa, kao i pružanju društveno korisnih informacija. Pored toga završila sam za savetnika za ishranu i suplementaciju u rekreaciji i fitnesu pri Savezu za Rekreaciju i Fitnes Vojvodine. Volim da se bavim fitnesom, umetnošću i pomaganjem u smislu mentalnog zdravlja i ishrane.

Milena Antić Novinar NTV od 2001. godine, od 1997. RTV 5. Urednik i voditelj emisije Dobar dan, na NTV.

Dejana Baltes - Omladinska radnica u zajednici, profesorica razredne nastave, sistemska porodična psihoterapeutkinja i NLP Master. Preko deset godina iskustva u civilnom sektoru, radila je kao trener sa decom i mladima, različitim grupama sprovodeći programe koji se tiču razvoja mladih i zajednice. Svoje međunarodno iskustva stekla je kao volonterka na godinu dana u Centru za mirno rešavanje konflikata Corrymeela, Severna Irska, UK. Pri Centru lokalne demokratije, organizaciji civilnog društva u Subotici od 2010 do 2013 godine, na poziciji Kordinatorke omladinskih programa planira, sprovodi i evaluira radionice i treninge za mlade, prati rad inostranih volontera i mentora (EVS), realizuje programe u sklopu Mladi u Akciji (Erasmus+). Vodila je proces lobiranja i osnivanja lokalne kancelarije za mlade i imenovana za prvu Koordinatorku Kancelarije za mlade Grada Subotice pri lokalnoj samoupravi (2013-2017). Trenutno je zaposlena na projektu Novi Sad – omladinska prestonica Evrope - OPENS 2019 na poziciji Kordinatorke omladinskih aktivnosti. Članica je trenerske baze KOMS-a i Fondacije Tempus. Bavi se psihoterapijom i savetovanjem. Živi i radi u Novom Sadu.

Bojana Đorđević, rođena je 1985.godine u Zaječaru. Završila redovnu osnovnu školu, a srednju konfekcijski šivač pri školi za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Majstorović” u Zaječaru. Kategorisana kao lako ometeno dete. Od 2011.godine korisnik je Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru. Uključena u Udruženje građana “Rime i Udruženje za pomoć osobama sa Daun sindromom. Među članovima porodice postoji emocionalna vezanost i ima pomoć i podršku svih članova porodice, a najviše majke. Bila je radno angažova preko Nacionalne službe za zapošljavanje i stekla sertifikate za pekara, kozmetičara i aranžera cveća. Komunikativna, druželjubiva, saosećajna.

Nadica Savić rođena je 2.marta 1989.god.u Čačku. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Čačku. Diplomirala je 2012. godine na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu i stekla zvanje diplomirani defektolog, na smeru prevencija i tretman poremećaja ponašanja. Završila je i master studije 2013. godine na pomenutom fakultetu gde je stekla zvanje master defektolog. U toku studija (2011-2012.god.) aktivno je učestvovala kao predavač u realizaciji praktičnih specijalno-pedagoških preventivnih aktivnosti u okviru naučno-istraživačkog projekta pod nazivom Program prevencije problema u ponašanju učenika. Volontirala je šest meseci u 2013.godini u Centru za porodični centar i usvojenje, Kragujevac. Od 2015.god.poseduje licencu za osnovne stručne poslove i član je Komore socijalne zaštite i prisustvovala je brojnim akreditovanim programima. Kao diplomirani defektolog u Ustanovi za dnevni boravak dece, mladih, odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čačku radila u periodu aprila 2014-oktobra 2016.god., kao i od jula 2018.godine pa do danas. Angažovana je na poslovima matičnog defektologa grupe korisnika.

Vesna PEJIĆ profesor razredne nastave Rođena 27. aprila 1965. godine u Požarevcu. OBRAZOVANjE Pedagošku akademiju za obrazovanje nastavnika razredne nastave završila 27.05.1987. godine u Beogradu. Učiteljski fakultet završila 23. oktobra 2005. u Vranju i dobila zvanje profesora razredne nastave. RADNO ISKUSTVO Svoje radno angažovanje započela 1. septembra 1987. u OŠ „Dositej Obradović“ područno odeljenje (sadašnja OŠ „Desanka Maksimović“) u Požarevcu, zatim 1988. i 1989. u OŠ „Kralj Aleksandar“ i ponovo od 1990. do danas u OŠ „Dositej Obradović“ u Požarevcu. OSTALA ZADUŽENjA - 1991.god. ponovo oživljava program Kompleksnog postupka početnog čitanja i pisanja, kao jedino ogledno odeljenje Braničevskog okruga. Te godine je, takođe omogućeno roditeljima da prisustvuju izvođenju nastave u odeljenju kao i da aktivno učestvuju u nastavi. - Od 1991. do 1993. god bila je član Saveznog odbora „Prijatelja dece Jugoslavije“. - Od 1995. godine do danas je član Komisije za kulturnu i javnu delatnost škole. U okviru te Komisije vodi ritmičku sekciju starijeg uzrasta i danas.Te godine bila je član redakcije školskog časopisa „Sunce“. - 1998. godine naša škola je proslavljala jubilej 265 godina postojanja. Bila je u organizacionom odboru proslave i jedan od autora Monografije naše škole. Radila je scenario za kulturno umetnički program „Slika moje škole“ kao i ritmičke i recitatorske tačke, tekst za voditeljski par predstave. U okviru aktivnosi u radu odredjenih Komisija pri školi bila je član komisija za kontrolu rada kuhinje, komisija za ekskurzije i rekreativne nastave, Dečji savez... - 2004. god. bila je sekretar Učiteljskog društva Požarevac i delegat u republičkom Učiteljskom društvu. 2006. godine piše scenario za progam Festivala mladosti, pod nazivom „Bajka o zaljubljenoj školi“

Zovem se Sonja Stojadinović. Rođena sam 24. januara 1979. godine u Požarevcu. Invalid sam od rođenja. Imam operisanu meningocelu. Završila sam osmogodišnju školu Dositej Obradović u Požarevcu. . Zbog svoje invalidnosti dalje nisam bila u mogućnosti da se školujem. Nakon toga selim se u Stalać . Tokom četiri godine koliko sam provela u Stalaću posećivala sam klub za cerebralnu paralizu Duga u Kruševcu. Trenutno živim u Požarevcu. Član sam udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu Požarevac. Osim toga posećujem kreativne radionice u okviru projekta podrške odraslim licima sa invaliditetom u organizaciji Udruženja za negovanje zdravih stilova života „Veritas“. U slobodno vreme bavim se pisanjem. Pišem o meni dragim osobama i događajima.

Biljana Barošević rođena je Novom Sadu, 25. marta 1976. godine. Osnovne studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, 2001. godine. Pravosudni ispit položila je 2012. godine, a zvanje Master pravnik VII/2 stekla je 2013. godine. Završila je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane 2018. godine. Pored maternjeg srpskog, govori italijanski i engleski jezik. Italijanski jezik je usavršavala u Milanu i Sanremu, a engleski jezik u Londonu.. U okviru Nacionalnog udruženja medijatora Srbije i Međunarodne finansijske korporacije IFC pohađala je obuku i 2011. godine stekla zvanje Medijatora. U periodu septembar 2008 – jul 2009. godine završila je specijalističke studije iz oblasti fondovi EU i upravljanje projektima. U oblasti Institucije i pravni poredak EZ/EU, Primena Sporazuma o energetskoj zajednici JE, Pravni okviri za stvaranje usklađenog prava, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) usavršavala se 2008. godine kao stipendista GTZ – Nemačke organizacije za tehničku saradnju. U periodu januar 2006 – jul 2007. godine, kao stipendista Italijanske Vlade, Ministarstva za proizvodne aktivnosti Republike Italije, ICE instituta i Trening centra u Rimu, pohađala je Specijalističke studije za menadžere u marketingu, PR-u i protokolu. Poslovnu karijeru započela je 2002. godine kao pripravnik u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, gde je preko deset godina sarađivala sa kompanijama u Republici Srbiji, a u cilju njihove pune afirmacije i poslovnog razvoja. U periodu 2005 – 2012 godine bila je na poziciji Šefa kabineta predsednika Regionalne privredne komore Novi Sad. U JP Elektroprivreda Srbije, PD Elektrovojvodina d.o.o. Novi Sad u periodu 2012 – 2016. godina, obavljala je poslove rukovodioca kabineta i savetnika direktora Društva. Profesionalnu karijeru nastavlja u Vladi Republike Srbije, 2016. godine na mestu Šefa kabineta ministra kulture i informisanja, a od juna 2017. godine obavlja funkciju v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Tokom profesionalne karijere pokazala je vrhunske organizacijske sposobnosti, visok stepen odgovornosti i posvećenosti poslu, orijentaciju ka kontinuiranom usavršavanju, kao i prihvatanju novih profesionalnih izazova. Kao Šef kabineta ministra kulture i informisanja Biljana Barošević je aktivno učestvovala u kreiranju i sprovođenju reformi za unapređenje kulture i umetničkog stvaralaštva. Tokom obavljanja funkcije v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom istakla se spremnošću da sistemski pristupi rešavanju problema ka zaštiti prava i unapređenju položaja osoba sa invaliditetom. Kako je ustanovila nov način rada sa savezima udruženja osoba sa invaliditetom, koji se ogleda u aktivnom uključivanju osoba sa invaliditetom i saradnji u procesu kreiranja i primene politika, dobitnica je brojnih priznanja za doprinos razvoju oblasti zaštite osoba sa invaliditetom, kao posebno osetljive grupe. Saglasno nastojanjima Vlade Republike Srbije da stvori moderno društvo u kome ne postoji nijedan oblik diskriminacije, Biljana Barošević se, na brojnim tematskim konferencijama, okruglim stolovima i tribinama na kojima je učestvovala, zalagala i zastupala stanovište da se položaj osoba sa invaliditetom posmatra kao pitanje ljudskih prava kako bi osobe sa invaliditetom imale jednake mogućnosti i pravo na različitost.

Branko Bulajić
Datum i mesto rođenja: 06.05.1984.Vrbas Stručna sprema: Viša škola (dve godine) Dijagnoza: Cerebralna paraliza Završio Višu poslovnu školu u Novom Sadu na odseku za informatiku Bavi se web dizajnom i servisiranjem računara. Nakon prevremenog rođenja ustanovljena gore navedena dijagnoza. Od maja 2016. potpredsednik je i osnivač udruženja građana “Društvo invalida Vrbas”. Neoženjen, bez dece. Društveno aktivan.

Miljana Štulić rođena 1983. godine u Loznici. Srednju medicinsku školu završila u Bijeljini. Diplomirala 2007. godine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde je 2008. godine završila master studije iz oblasti kliničke psihologije sa prosečnom ocenom 9. Karijeru kliničkog psihologa započela u „Centru za mentalno zdravlje“ u Zvorniku, a nakon položenog stručnog ispita karijeru nastavlja u Opštoj bolnici u Bijeljini. Bila saradnik u velikom broju projekata iz stručne oblasti (koordinator projekta kojim se vršilo ispitivanje PTSP-a kod ratnih vojnih veterana, zatim prošla program obuke za koordinisanu brigu u oblasti mentalnog zdravlja, kao i edukaciju iz forenzičke psihologije.). Član udruženja psihoterapeuta Srbije. Trenutno na edukaciji za sertifikovanog psihoterapeuta, završila NLP obuku na Psihopolis institutu. Radnila u NSZ-u u Vrbasu. Sada obavlja funkciju zamenika predsednika opštine Vrbas. Udata, majka dva sina.

Jelena Marković, rođena 1973. u Požarevcu, vlasnica Centra za prevođenje i kreativno učenje LINGUA, u prosveti od 1998.god. Mama blizanaca, desetogodišnjih dečaka od kojih jedan ima autizam. Humanitarnim radom se bavi od 2017. godine i od tada regionalno deluje u smislu podrške osobama sa razvvojnim teškoćama, invaliditetom, malignim i retkim bolestima, kao i njihovim porodicama. U oktobru 2018. osniva Humanitarnu organizaciju za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom "Srbija velikog srca" i deluje na prostoru bivše Jugoslavije, a takođe sprovodi i programe u mestu sedišta Organizacije, Velikom Gradištu. 2018. nagrađena Srebrnom plaketom za podvig godine Kompanije Večernje novosti, kao i Poveljom "Kapetan Miša Anastasijević" za humanitarni rad

Dušanka Pestelek - rođena sam 15.07.1954. godine u selu Ilinci opština Šid. Posle završene osnovne škole završavam petogodišnju učiteljsku školu u Sremskoj Mitrovici 1974.godine .Potom se upisujem na Pedagošku akademiju u Osjeku na grupu predmeta -Fizika i Tehničko obrazovanje i akademiju završavam 1977.godine.Pored ove diplome billa sam nezaposlena i odlučujem da završim višu vaspitačku školu jer je za vasitačkim kadrom tih godina bila velika potreba .Na Pedagoškoj akademiji smer za vaspitače završila sam 1979. Kao porodični čovek živim u Šidu. Celokupan radni vek provela sam u školi u radu sa decom sa smetnjama u razvoju u predmetnoj nastavi u Šidu -OŠ."Jovan Jovanović Zmaj " . Pri školi smo imali udruženje- Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba ,naše opštine.(MNRO) -čiji sam bila predsednik.To sam i danas kao penzioner. Aktivna sam u volonterskom radu u OO Crvenog krsta Šid gde se održavaju i sve aktivnosti udruženja MNRO.

Dalibor Oličkov rođen je 1992. godine u Kikindi. Master agroekonomista. Od 2018. godine koordinator Kancelarije za mlade grada Kikinde.

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Rođen je u Beogradu 1970. godine. Master je ekonomskih nauka u oblasti Međunarodno bankarstvo i finansije. Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad. Završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane. Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama (Comtrade, Kabel-X i druge). Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija. Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i nacionalni direktor za naoružanja. Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata. Dobitnik je, između ostalih, i nagrade „Mihailo Petrović-Alas“ iz oblasti matematike. Član je udruženja Mensa Srbija. Obavljao je dužnost državnog sekretara Ministarstva odbrane do marta 2016. godine, kada je izabran za ministra odbrane. Tu funkciju obavljao je do avgusta 2016. godine. Na mestu ministra odbrane bio je i u mandatu od avgusta 2016. do juna 2017. godine. Govori engleski i ruski jezik. Oženjen je, otac je sina i ćerke.

Ranko Raičević rođen je 05.04.1964. godine u Ivangradu (sada Berane), Crna Gora, gdje је završio osnovnu i srednju školu sa odličnim uspjehom. Medicinski fakultet је završio 1989. godine u Beogradu sa prosječnom ocjenom 9,03. Po završenom fakultetu i obaveznom ljekarskom stažu primljen је u profesionalnu vojnu službu 1990. godine. Specijalizaciju iz neurologije započeo је 1993, i završio 1997. godine na Vojnomedicinskoj akademiji položivši specijalistički ispit sa odličnom ocjenom. Aprila 1999. godine na sednici Naučno-Nastavnog Veća VMA izabran је za asistenta, februara 2001-ve docenta, a početkom 2005-te za vanrednog profesora za predmet Neurologija. U zvanje redovnog profesora izabran je 2009-te. Tokom 1998-te postavljen je za Načelnika II odeljenja, a 1999 za Načelnika I odeljenja ujedno i zamenika Načelnika klinike. Od novembra 2001 godine je Načelnik Klinike za neurologiju VMA, a u činu pukovnika je od 2005 godine. Od kraja 2009 je i Načelnik Grupe neuropsihijatrijskih klinika VMA. Objavio је kao autor ili koautor preko 500 stručno-naučnih radova predstavljenih i objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima i zbornicima sa svetskih i domaćih naučnih skupova. U preko 100 recenziranih i u celini objavljenih radova u domaćim časopisima је prvi autor, i još u 45 kao koautor. Autor je preko 30 radova u stranim časopisima. Takođe, napisao je kao prvi autor, urednik ili koautor preko 20 udžbenika i monografija. Izabran je i proglašen za autora godine 1998, 1999 ,2000 i 2002 časopisa Vojnosanitetski Pregled, a kao autor koji je objavio najveći broj najkvalitetnijih članaka u tim godinama. Za 2001-u godinu proglašen je za Autora godine u časopisima na srpskom jezičkom području.Uže područje interesovanja su mu vaskularna oboljenja mozga, inflamatorna oboljenja, neurotrauma. Ranko Raičević je bio generalni sekretar Društva neurologa Srbije u dva mandata, kao i Zamenik Rukovodioca nastave Nacionalne škole za neuroangiologiju. Bio je Predsednik Neurološke sekcije SLD i Predsednik Etičkog odbora VMA u dva mandata. Član je Evropske neurološke akademije i Svetskog društva neurologa. Od 24.10.2015 je Predsednik Društva neurologa Srbije. Član je Ekspertskih panela Evropske neurološke akademija za CVO i neurotraumu. Član je Republičke stručne komisije za neurologiju u dva mandata. Na predlog Ministra zdravlja Republike Srbije izabran kje za člana Centralne komisije za lekove 2017 godine.

Dobrila Marković je u OPENS-u zaposlena na mestu asistentkinje programske koordinatorke i zajedno sa kolegama kroz naš program ucrtava put koji treba da uspostavi održiv sisitem omladinske politike i podstiče aktivno učešće mladih u društvu. Diplomirana je pravnica , a u civilnom sektoru još malo sam pa celih 10 godina. U svom dosadašnjem radu bavila se pružanjem podrške ranjivim grupama, pre svega ženama žrtvama nasilja, podrške mladima u obrazovanju, Romima i drugim društveno osetljivim grupama. Vodila je psihološko savetovalište za mlade u Novom Sadu i radila na projektima pružanja pomoći izbeglicama u toku izbegličke krize.

Dr Ronald Zeliger od 2012. godine je generalni direktor Hemofarma - vodeće farmaceutske kompanije u Srbiji i regionu. Za potpredsednika Štada grupe, u okviru koje Hemofarm posluje, imenovan je 2016. Osim toga, dr Zeliger je i predsednik Nemačko-srpske privredne komore u Beogradu. Aktuelni generalni direktor Hemofarma diplomirao je na Tehničkom univerzitetu u Berlinu, gde je na poziciji asistenta i započeo svoju karijeru. Pohađao je Londonsku školu ekonomije i Poslovnu školu IMD u Lozani. Doktorirao je na tezi ‘Procesno-orijentisan kontroling u medijskim kompanijama’. Karijeru nastavlja u biznisu kao član menadžmenta velikih industrijskih sistema u Evropi, Australiji i Aziji. Dr Zeliger takođe je bio direktor kontrolinga u Formuli 1. Govori engleski, francuski i španski jezik.

Timea Bodiš je svoje zvanje master psihologa stekla na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Nakon završetka fakulteta stažirala je na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, gde je imala priliku da radi sa decom različitog uzrasta, adolescentima i roditeljima. Veštinu i praksu da interveniše u kriznim i traumatičnim situacijama, razvila je u kliničkoj praksi i volontirajući u Centru “Srce”. Trenutno je edukant pod supervizojom Sistemske porodične terapije, čiji pristup koristi u svom savetodavno-psihološkom radu. Jedan od osnivača je Psihološkog centra „Psihorient“, gde je angažovana u okviru psihološkog savetovanja i profesionalne orijentacije. Učestvovala je na različitim kursevima kao što su: Samopovređivanje adolescenata, Kognitivna i porodična terapije u radu sa decom i adolescentima, Procena roditeljskog prihvatanja dijagnoze deteta i Partnersko savetovanje. Član je Komisije za izradu Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada. Aktuelno je angažovana na razvoju aplikacije za prevenciju suicida kod mladih. Spajanje novih tehnologija i potreba mladih u oblasti mentalnog zdravlja, kao i podizanje svesti o značaju unapređenja mentalnog zdravlja mladih vidi kao deo svoje stručne misije.

Marina Bogunović, šef odeljenja za internu prodaju, GFO Novi Sad, Filijala Novi Sad 2. U Kompaniji zaposlena od 2009. godine, najpre kao agent osiguranja u Poslovnici Bečej da bi danas bila na poziciji šefa odeljenja u Novom Sadu, gde rukovodi jednim od pet odeljenja za internu prodaju.

Sanda Vitorović je rođena 1968 godine u Karlsruhe, Nemacka. Živi u Beogradu sa porodicom, koju cine muž i dvoje već povelike dece. Ćerka ima 20 godina i student je, sin ima 18 i školuje se u inostranstvu. Po obrazovanju je arhitekta, fotografijom se bavi iz ljubavi, zivi od ugostiteljskog posla.

Miloš Lepojev je rođen 05.12.1982.godine u Zaječaru, od oca Branislava i majke Mirjane. Od rođenja boluje od cerebralne paralize, para-pareza ( oštećenje donjih extremiteta ), ne može samostalno da se kreće. Ovo stanje je nastalo kao posledica oštećenja na porođaju. "Do sada sam imao 12 operacija na "Institutu za majku i dete" u Beogradu. Ovi medicinski zahvati rađeni su u cilju poboljšanja stanja, kao i da se ovo stanje ne bi pogoršalo. Inače, jedina podrška u životu su mi majka i baka po majci. Otac me je ostavio sa 17 meseci kada je saznao da bolujem, jer nije mogao da se pomiri sa mojim stanjem. Majka je međutim odlučila da se bori da meni bude koliko je to moguće bolje. Od tada do danas naš život predstavlja borbu i veru u bolje sutra. Pored svih obaveza, napora i truda oko lečenja, uspeo sam da redovno završim osnovno i srednje obrazovanje a kasnije i Pravni fakultet u Nišu. Posle mnogo uloženog truda i rada, kao i mnogo angažovanja na profesionalnom planu, uspeo sam da se zaposlim u "CSR Zaječar" u Zaječaru, kao dipl.pravnik. Zaposlen sam kao osoba sa invaliditetom pod posebnim uslovima, gde i danas radim. Pored toga što radim, stalno se usavršavam kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Pohađam seminare različite sadržine. Bavim se fizičkom aktivnošću u skladu sa svojim mogućnostima. Ono što je za mene najvažnije jeste da sam veoma dobro prihvaćen u društvu. Komunikativan sam, volim pozorišta, izlaske, putovanja a u svemu tome neiscrpno mi pomaže majka kao i moji prijatelji".

Tijana Đorđević Ilić je završila Gimnaziju „Bora Stanković“ u Nišu. Na Pravnom fakultetu stekla je zvanje diplomirani pravnik. Tokom 2011. i 2012. godine radila je u Centru za socijalni rad „Sveti Sava“ Niš na upravno pravnim poslovima, u Službi za ostvarivanje lokalnih prava i usluga, a u periodu od 2012. do 2015. godine kao koordinator usluge „Pomoć u kući“, u istoj Službi.

Katarina Stojanović Kostić je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, 2000. godine. Sada je magistrant na smeru psihoterapija, na istom fakultetu. Kontinuirano se obrazovala i stručno usavršavala. • Najznačajnije edukacije su: Psihosocijalni savetnik, Institut za mentalno zdravlje, Beograd, Tavistock & Portman NHS, London i IOM Rim; Transakcioni pristup u psihoterapiji, Kognitivni pristup u radu sa stanjima straha i depresivnim poremećajima i Integrativni pristup transakcionoj analizi; Permanentni seminari i radionice u zemlji i inostranstvu u organizaciji Centra Srce Novi Sad, The Samaritan Velika Britanija i Befrienders Worldwide sa ciljem usavršavanja u volonterskom radu i pružanja emotivne podrške i prevencije samoubistva. Edukator je za više programa za rad u školama, Ministarstvo prosvete i sporta Republike Srbije Ima bogato radno iskustvo, u raznovrsnim organizacijama i institucijama. • Neke od njih su Centar Srce u Novom Sadu; Medjunarodna organizacija za migraciju, Beograd; Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu; Klinički centar Novi Sad; Dečje selo u Sremskoj Kamenici; Filozofski fakultet u Blacu, Osnovna škola Djorde Natošević u Novom Sadu. Takodje ima veliko iskustvo u radu sa mladima, kao edukator, supervizor, koordinator i moderator tribina, radionica i iskustvenih grupa, psihosocijalni savetnik... • Neki od relevantnih programa su: „SHAPE“ program, kao i " Jačanje ljudskog kapitala u Srbiji kroz aktivno učešće mladih"; u organizaciji IOM Beograd i Ministarstvo za sport i mlade Republike Srbije. „Psihosocijalna podrška„ Asocijacija sistemskih terapeuta, Beograd. Jačanje nacionalnog odgovora na HIV/AIDS decentralizacijom ključnih zdravstvenih usluga“, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije; „Prevencija bolesti zavisnosti i autodestruktivnog ponašanja kod mladih”, NHCE i Centar Srce, Novi Sad; “Budi svoj”, Studentska organizacija AIESEC, Novi Sad; Programi u okviru Evropskog centra za psihosocijalnu podršku u multikulturalnom društvu, Novi Sad; „Zaštita i unapređenje psihosocijalnog razvoja dece u školi i njihovog mentalnog zdravlja“ Regionalni centar za dobrobit dece, Skupaj, Ljubljana; kao Programi u okviru kontinuiranog rada Centra Srce, centra za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva. Katarina je autor i moderator sajta www.psiholozi.rs. Služi se engleskim i ruskim jezikom. U potrazi je za novim saznanjima i aktivno teži novim iskustvima, kroz komunikaciju, rad i učenje.

Ljilljana Marić, rad u prosveti započela školske 1995/1996-te godine kao profesor psihologije u Gimnaziji "Takovski ustanak" u Gornjem Milanovcu i Ekonomskoj školi u Čačku. Profesionalnu i ljudsku satisfakciju doživljava 2000 -te godine ,dolaskom u školu za decu sa smetnjama u razvoju "1. Novembar " u Čačku . U svom radu vodi se krilaticom "Mi nismo andjeli, ali, hajde da budemo ljudi".

Radojica Strunjaš, dipl. ecc. 01.08.1985,Sjenica Srednja skola : Gimnazija Čačak Fakultet : Ekonomski Fakultet Kragujevac Od 2013. radim kao sekretar Udruženja za pomoć MNRO Čačak. Govorim engleski jezik i služim se nemačkim jezikom.

Vesna Gardasević, spec med psiholog. Zvanje specijalista medicinske (kliničke) psihologije  dobila sam po položenom specijalističkom ispitu 2009. godine na Medicinskom Fakultetu  Univerziteta u Beogradu.Psiholog sam Škole roditeljstva pri Dispanzeru za zdravstvenu zaštitu žena DZ Požarevac, gde polaznicama obuke predstavljam problematiku afektivne vezanosti i partnerskih odnosa u trudnoći i roditeljstvu. Autor sam i voditelj nekoliko projekata iz domena unapređenja mentalnog zdravlja kao i psihosocijalne podrške ženama sa iskustvom maligne bolesti. Član sam i stalni aktivista udruženja dece sa Down sindromom „8. dan“, gde zajedno sa drugim stručnjacima radim na intervencijama ranog razvoja dece sa ovim teškoćama. Povremeno sam angažovana od strane Osnovnog Suda kao sudski veštak.

Jasmina Turudić, rođena u Požarevcu, po obrazovanju diplomirani degektolog.Dvadeset i peg godina radnog iskustva u oblasti rada sa decom sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom. Trenutno na mestu rukovodioca Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Aktivan sam saradnik nevladinih organizacija koje su se u proteklih dvadetak godina bavila psihosocijalnom podrškom ranjivim kategorijama stanovništva. Učesnik sam u mnogobrojnim akcijama i projektima koji se na nivou grada sprovode u cilju poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom. Aktivan sam član strukovnog udruženja Društva defektologa Srbije i Udruženja za negovanje zdravih stilova života "Veritas" Požarevac.

Natalija Lazić rođena 1968 godine u Beogaradu. 1991. godine diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti, u Beogradu, odsek pozorišna produkcija, na temu „Uticaj dinastije Obrenović na kulturni život u Srba“ i stekla diplomu master - producenta u pozorištu , radiju, i kulturi . Dugogodišnja je aktivistkinja u oblasti civilnog sektora, uključena u veliki broj projekata vezanih za kulturne delatnosti osoba sa invaliditetom.Neki od njih su : InkluzivnI mjuzikl „Čarobno putovanje“, u režiji Đorđa Makarevića. u kome glavne uloge tumače osobe sa autizmom. Ova predstava je dobila Godišnju nagradu grada Beograda u oblasti umetnosti stvaralaštva mladih. Konsultant na pozorišnoj predstavi DAR, autorke Milene Đorđević,i jedan od učesnika interaktivne tribine koja se organizuje posle svakog izvođenja ove predstave. Zajedno sa Marijom Čubrilo Družijanić, inicijator i osnivač Vis Nebograd. Producentkinja koncerta „ ZAJEDNO“ u okviru festivala klasične muzike BUNT. Autorka projekta „Muzikom do inkluzije“, koji ima za cilj promovisanje mladih i talentovanih osoba sa invaliditetom na jedan afirmativan način. Izvršni producent kabarea “Svi smo isti“, scenariste i reditelja Đorđa Makarevića, u kome su glavni protagonisti osobe sa invaliditetom, a profesionalna podrška su igrači Ansamla KOLO. Učesnica brojnih okruglih stolova, tribina, konferencija za štampu, televizijskih i radio emisija koje su se bavile problematikom , kulturnih aktivnosti osoba sa invaliditetom , kao i humanitarnog rada.

Nada Filipović je menadžer komunikacija za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju u kompaniji Coca-Cola Srbija. Nakon studija na Univerzitetu u Beogradu, svoju karijeru je počela da gradi u sferi odnosa sa javnošću kao PR menadžer u firmi Bel Pagette. Nakon toga, radila je kao Conference Manager u agenciji Symeon Tsokomos u kojoj je sarađivala sa brojnim internacionalnim klijentima. U agenciji McCann Erikson PR je bila zadužena za klijente iz oblasti zdravstva, a karijeru nastavlja u agenciji Grayling, kao zamenik direktora. Početkom 2013. godine, preuzima poziciju PR menadžera u kompaniji Hemofarm. Svoje bogato iskustvo prenosi u kompaniju Coca-Cola 2015. godine, u kojoj se stara o reputaciji kompanije i poznatih svetskih i lokalnih brendova.

Milica Pajić, studentkinja na trećoj godini osnovnih studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Pored znanja koje stiče na fakultetu, smatra da je od izuzetne važnosti primenjivati teorijska znanja u praksi. Zbog toga je jedan od organizatora prve naučno-praktične konferencije za studente psihologije u Srbiji „Psihopraxum“, koja je održana 2018. godine, a i jedan od organizatora „Psihopraxum-Skills“ konferencije koja će se održati maja 2019. godine. Kreiranjem ove konferencije studenti pokušavaju da omoguće svojim kolegama da steknu veštine neophodne za prelazak iz studentskog u poslovni svet. U slobodno vreme se bavi volontiranjem i deo je nevladine, neprofitne, volonterske organizacije Centar „Srce“ u kojoj se bavi pomagačkim radom, prevencijom suicida i pruža podršku ljudima koji su u emotivnoj krizi. Kako bi spojila ljubav prema putovanjima i volontiranju, zahvaljujući letnjim kampovima koje nudi Volonterski Centar Vojvodine, provela je 2 nedelje na ekološkom kampu koji se bavi očuvanjem prirode jednog prelepog grada na španskoj obali

Mara Hornjak od samog rođenja do 6. godine bila je nepokretna jer je imala rahitičnu bolest, i to se posle odrazilo na vid. Od najranijeg detinjstva slabovida, u pubertetu počela da nosi naočare, dioptrija rapidno rasla. 1981.godine potpuno izgubila vid, postala član Saveza slepih Bosne i Hercegovine i aktivno krenula da trenira izmedju ostalog atletiku, petoboj, trcanje na 100 metara , bacanje diska, bacanje kladiva i skok u dalj. Trenirala 5 godina. Nastavila skolovanje u Derventi za slepa i slabovida lica. Zavrsila za maser terapeuta, i usavrsila masaze. Danas ima veliki broj klijenata. Posle rata preselila se u Vrbas, trenutno živi u Kucuri. Bila je majka dvoje dece, sina je nažalost tragično izgubila, baka dvoje unučića. Danas član medjuopštinske organizacije slepih i slabovidih Kula, Vrbas , Odžaci.Trenira kuglanje, plivanje. Državni prvak u plivanju i kuglanju. Reprezentativac Svetskog i Evropskog prvenstva. Igra šah. Uključena i u manifestaciju " Vredne ruke slepih žena Srbije ", na kojoj slepe žene pokazuju svoje umeće u izradi različitih rukotvorine, kulinarstvu, heklanju, . Završila kurs za tapaciranje nameštaja. Recituje, peva.

Slobodan Brkić je posle rođenja, greškom lekara oslepeo u inkubatoru ali to ga nije sprečilo ne samo da napreduje u životu, nego i da društvu i ljudima oko sebe bude uzor kako savladati prepreke i poteškoće. Apsolvent je na fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer za međunarodne odnose i diplomatiju, govori 10 jezika i bavi se informacionim tehnologijama (izradi web sajtova, antivirusnih programa, odbrani sistema, servera i mreza od cyber napada i popravljanju racunara. U slobodno vreme uživa pomažući drugima online u učenju jezika ili informacionih tehnologija. Svira klavir i komponuje. Spava najviše 3 sata dnevno. Vegan je i ima samo 1 obrok u toku dana. Do sada je preko 7000 ljudi širom sveta preveo u pravoslavnu veru. Njegov glavni životni cilj je da doprinosi čovečanstvu, pomažući drugima u onome sto može. Njegovi ideali i principi koji ga vode su istina, pravda, reč, čast i mir. Često drži motivacione govore ili tribine na mestima kao sto su škole, fakulteti ili gde god je to ljudima potrebno.

Ena Ese (21), studentkinja na četvrtoj godini osnovnih studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Član je udruženja „Praksum“, a ujedno i organizacionog tima naučno-praktične konferencije studenata psihologije „Psihopraxum“, koja je već dve godine zaredom uspešno održana na Zlatiboru za preko 300 studenata. Trenutno je u timu, koji već radi na narednoj konferenciji, zadužena za upravljanje društvenim mrežama i promociju konferencije. Od početka 2018. godine deo je nevladine, neprofitne, volonterske organizacije Centar Srce u kojoj se bavi pomagačkim radom, prevencijom suicida i pruža podršku ljudima koji su u emotivnoj krizi. Osim volontiranju, svoje slobodno vreme posvećuje i učenju jezika, putovanjima i umetnosti.

Neda Gligić, rođena 2 juna 1983 godine u Sremskoj Mitrovici. Osnovnu školu završava u Šidu nakon čega upisuje srednju školu za dizajn “ Bogdan Šuput “, odsek grafički dizajn, u Novom Sadu. Ubrzo nakon toga postaje instruktor latino­američkih i standardnih plesova u plesnom klubu “ Orfej “ Novi Sad. U sedamnaestoj godini doživljava moždani udar i nakon rehabilitacije u Beogradu od dve god vraća se u Šid. U međuvremenu , završava srednju školu i postaje član amaterskog pozorišta “ Branislav Nušić “ Šid. Nakon nekoliko osvojenih nagrada na festivalima za najbolje glumačko ostvarenje, dobija i prestižnu nagradu “ Filip Višnjić “ za doprinos u kulturi grada Šida. Kao član Crvenog Krsta Šid, već sedam god pomaže kao saradnik u Kreativnoj Radionici pod vodstvom Dušanke Pestelek u radu sa decom sa posebnim potrebama. Voli da slika i piše.

Aleksandar Plavšić - Rođen 1996. godine u Novom Sadu. Student završne godine osnovnih akademskih studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Uz psihologiju, studirao je srpsku književnost i jezik 2 godine. Zaposlen kao lični pratilac deteta od 2018. godine. Pored posla i studija, bavi se volonterskim radom u klubu za osobe sa mentalnim poteškoćama ,,Kompas" kao i u Centru "Srce" koji se bavi pružanjem emocionalne podrške i prevencijom suicida. Učesnik je velikog broja edukacija i projekata na temu psihologije i mentalnog zdravlja. Svoje slobodno vreme provodi u učenju stranih jezika i putujući.

 

 

 

H. E. Alona Fisher-Kamm Ambassador of the State of Israel to the Republic of Serbia and non-resident Ambassador to Montenegro Dr. Alona Fisher-Kamm is a career diplomat with more than 25 years of experience in the Ministry of Foreign Affairs in Jerusalem. Her first post was in Buenos Aires from 1992 to 1995 in the Culture, Media and Public Diplomacy Department. She has also served as the First Secretary in the Latin American Department from 1995 to 1998 as well as the Media Adviser and Spokesperson in the Embassy of Israel to Paris from 1998 to 2002. From 2002 to 2004 Mrs. Fisher-Kamm was Deputy Director in the Multilateral Peace Talks Department and later the Deputy Chief of Mission in Madrid from 2004 to 2008. From 2009 to 2016 she was in charge of Training Bureau at the Ministry in Jerusalem preparing young Israeli diplomats for their future missions abroad. She was also a Senior Fellow at the Richard and Rhoda Goldman Fund in the Hartog School at the Tel Aviv University conducting a research on innovation in the Public Sector from 2014 to 2015. Prior to that, Mrs. Fisher-Kamm was a fellow at the Forum for Liberal Nationalism in the Menachem Begin Heritage Center in Jerusalem from 2013 to 2014. Dr. Fisher-Kamm has a PhD. in political science from the Tel Aviv University. She completed her Master’s and Bachelor’s degree from the Tel Aviv University with honors. Mrs. Fisher-Kamm speaks Hebrew, English, French and Spanish. Born in Tel Aviv, she is married with four children.

Severine Leonardi Part of the United Nations Children's Fund since 2005, Ms. Leonardi is the Deputy Representative to UNICEF in Serbia. She has over 15 years of emergency and development experience. Prior to her joining UNICEF in Serbia in 2015, she was based with the UNICEF Indonesia Country Office, where she coordinated cross-sectoral programmes on adolescent development and HIV. Ms. Leonardi also worked with UNICEF Sudan Country Office from 2005 to 2010 and with UNDP Cambodia from 2001 to 2005. Ms. Leonardi holds a degree in International Administration, with a focus on international human rights from the University of Pantheon-Sorbonne. She is a national of France is accompanied in Serbia by her spouse and 2 children.

Lidija Ćulibrk, rođena je 1963. u Baču, srednju kulturološku školu je završila u Bačkoj Palanci, a studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Od 1986. do 1999. radila je u Kliničkom centru u Novom Sadu, uglavnom u Institutu za neurologiju, psihijatriju i mentalno zdravlje. Medicinsku psihologiju je specijalizirala 1995, a magistarske studije okončala 1997. Međutim, umesto magistarskog rada napisala je emotivnu knjigu inspirisanu problematikom suicida i tragedijom porodica u kojima se on desio a koje je posećivala i proučavala tokom postdiplomskih studija. Od 1999. do danas zaposlena je u “Color Press Groupu”, gde je pokretala niz izdanja u kojima se bavila zdravljem, psihološkom prevencijom, informisanjem u oblasti mentalnog zdravlja, promovisanjm zdravih životnih stilova i pozicije žene u modernom društvu. Glavna je i odgovorna urednica magazina Lepota&Zdravlje od njegovog nastanka 2001. godine. Bavi se jogom i akreditovani je instruktor Joga saveza Srbije. Majka je dvoje dece, Ines (25) i Stefana (29).

Ivona Fuštić diplomirala je na Katedri za anglistiku Filološkog fakulteta i dobila zvanje profesora engleskog jezika i književnosti. Na TV Studio B radila je od 1995. godine kao član novinarske ekipe čuvenog novinara i urednika Studija B Đoke Vještice. Vrlo brzo našla se pred kamerama u ulozi voditelja jutarnjeg programa, emisije „Beograde, dobro jutro”, koja je tada počela da se emituje na Studiju B. U okviru redakcije jutarnjeg programa, u kojoj je radila narednih pet godina, naučila je različite veštine novinarskog zanata. Od 5. oktobra 2000, kao član informativne redakcije, priprema i vodi vesti na sat i centralne informativne emisije Vesti u 7 i 10. Narednih godina bila je voditelj emisije „Beograde, dobar dan” i reporter, a izveštavala je o različitim događajima u prestonici. U poslednje 4 godine, uz autorsku emisiju “Mali ekran” radila je u Informativnoj redakciji gde je bila urednik I prezenter vesti . Od početka 2017. ponovo je deo uredničkog I voditeljskog tima jutarnjeg programa gde je bila zadužena za donošenje svih važnih odluka u vezi sa tom televizijskom emisijom. Kao urednik jutarnjeg programa bila je zadužena za planiranje sadržaja emisije, dogovor sa novinarima I reporterima oko izrade izveštaja I reportaža i dnevni dogovor sa kolegijumom urednika , direktorom I voditeljima emisije oko praćenja određenih tema i vesti . The British Council Library (2000.) U biblioteci Britanskog Saveta Ivona je tokom 2000. godine radila na poslovima supervizora za ispite dopisnog školovanja UCLES “A” exams i aministrativne poslove koji su obuhvatali dogovor sa školama engleskog jezika oko polaganja ispita Cambridge FCE, CAE I Proficiency.

Sužnjević Jelena rođena je u Subotici. Završila gimnaziju ,,Svetozar Marković“, prirodno-matematički smer. Student treće godine farmacije. Ljubitelj knjiga, fitnesa i prirode. Boluje od bipolarnog poremećaja. Vodi stranicu na fb BIPOLAR DISORDER-BIPOLARNI POREMEĆAJ u cilju borbe protiv stigme i koja ima svrhu da pruži podršku obolelima od bipolarnog poremećaja kao i njihovim bližnjima.

Maja Pilipović, dipl.ekonomista, smer: finansije, bankarstvo i berzanski poslovi. Zaposlena u Opštinskoj upravi Bačka Palanka, rukovodilac Odeljenja za finansije i budžet. 15 godina radnog iskustva u privatnom i javnom sektoru Od 2014-e godine predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost i kroz dugogodišnji rad u Savetu učesnik i organizator brojnim tribina i radionica vezanih za oblasti rodne ravnopravnosti, bezbednosti i osnaživanja mladih, žena žrtava nasilja i žena ruralnih sredina, marginalizovanih grupa, nacionalnih manjina, osoba sa invaliditetom i sl. U predhodnih nekoliko godinama učesnik na pisanju projekata vezanih za sport, turizam, ekologiju i zaštitu životne sredine, rodnu ravnopravnost, nacionalne manjine i kulturu. Nosilac i saradnik brojnih manifestacija održanim na teritoriji Opštine Bačka Palanka.

Marina Kostić Projektni koordinator, Caritas Srbije Od 2011. radi na programu za promociju mentalnog zdravlja Caritasa Srbije. Radila je na implementaciji različitih projekata koji su imali za cilj promociju mentalnog zdravlja, deinstitucionalizaciju, otvaranje službi za mentalno zdravlje u zajednici, jačanje kapaciteta korisničkih udruženja, podizanje svesti i borbu protiv stigmatizacije osoba s mentalnim smetnjama organizovanjem antistigma kampanja. Trenutno vodi regionalni projekat SOCIETIES koji se realizuje u 5 zemalja jugoistočne Evrope, a koji finansira Evropska komisija. Projekat ima za cilj da pomogne organizacijama civilnog društva u unapređenju tehničkih veština, kao i da doprinese inkluziji osoba sa invaliditetom i osoba s mentalnim smetnjama kroz pokretanje i razvoj inovativnih socijalnih usluga i socijalnog preduzetništva. Predstavlja Caritas Srbije u Radnoj grupi Caritasa Evrope za socijalnu ekonomiju.

Dr Ivanka Savić rođena je 26.01.1958. godine u Novom Sadu. Od 1.marta 1986. godine nalazi se u stalnom radnom odnosu na Klinici za hematologiju Instituta za interne bolesti u zvanju asistenta u vaspitno obrazovnom radu. 1990. Godine odbranila je magistarski rad pod naslovom “Hemoreološke promene u akutnim leukemijama i njihov značaj“. Završila je supspecijalizaciju iz hematologije. Autor i koautor je u preko 100 radova objavljenih u zemlji i inostranstvu. U 40 radova je prvi ili drugi autor. Autor je 10 štampanih i recenziranih radova. Učesnik je u više projekata od značaja za razvoj naučnih disciplina, koja se sprovode na Klinici za hematologiju, Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. U 5 projekta je glavni istraživač, a trenutno je glavni istraživač u 3 projekta koja se vode, koja se izvode u Klinici za hematologiju, KCV Vojvodine u Novom Sadu, odobrenih od strane FDA. Nakon vršenja funkcije šefa kabineta za laboratorijsku dijagnostiku od 1998. do 2002. godine bila je Načelnik poluintenzivne jedinice Klinike za hematologiju od 2002. do 2011. godine, od kada je upravnik Klinike za hematologiju, KC Vojvodine u Novom Sadu. Od 2016.godine vrši funkciju zamenice pokrajinskog sekretara za zdravstvo Vlade APV. Učestvuje u radu Srpskog lekarskog društva i Drštva lekara Vojdine, Internističkoj sekciji DLV, Sekciji za hematologiju, podpredednik Srpske limfomske grupe, koordinator je Srpske mijelomske grupe za Vojvodinu, član je Evropske hematološke asocijacije.

Gordana Zivkovic rodjena je u Nisu, nakon zavrsene srednje Uciteljske skole, diplomirala je na Grupi za psihologiju, Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Nisu. Poseduje visedecenijsko, preciznije 38godisnje iskustvo u radu sa decom sa posebnim potrebama, baveci se dijagnostikom, rehabilitacijom, vaspitanjem i obrazovanjem dece sa posebnim potrebama (i to dece sa ostecenim sluhom, mentalnom retardacijom, Daunovim sindromom i iz autisticnog spektra). Ucestvovala je na brojnim nacionalnim i medjunarodnim konferencijama posvecenim ovoj tematici i stekla brojne sertifikate iz te oblasti. Bila je 21 godinu direktor Specijalne skole sa domom ucenika "Bubanj", a danas je predsednik Udruzenja rehabilitatora dece sa posebnim potrebama "Gordos".

Ana Petković, rodjena je 8.marta 1978.godine u Zaječaru. Osnovnu i srednju školu je završila u Zaječaru, a studije sociologije na Filozofskom fakultetu u Nišu. Po završetku fakulteta radila kao novinar. Od 2010. obavljala dužnost v.d. direktora Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju - Oblutak, a od 2011. dužnost direktora ove Ustanove, do danas. Poseduje Potvrdu Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu o akreditovanom programu stručnog usavršavanja “Program obuke kadrova za rad i otvaranje dnevnih boravaka za osobe sa smetnjama u razvoju”. Uspešno organizovala i učestvovala na mnogobrojnim humanitarnim akcijama i radu na podizanju svesti o pravima osoba sa invaliditetom i unapređenju njihovog položaja u društvu.

Dragana Petrović rođena je 1968.godine u Boru. Završila srednju Medicinsku školu u Zaječaru. Na Filozofskom fakultetu u Beogradu je diplomirala i dobila zvanje diplomirani psiholog a 2015.godine je diplomirala i stekla zvanje homeopate. Od 1995 do 1998.godine radi kao stručni saradnik u O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“ a od 1998.godine do danas u Gimnaziji Zaječar. Član je Upravog odbora Crvenog krsta Zaječar od 2006.godine.

Dragan Milošević radi na mestu Šefa odeljenja eksterne prodaje 1 GF Zaječar u Zaječaru. U KDO radi nešto više od trideset godina. Prodajna jedinica u kojoj je zaposlen već nekoliko godina ima najveće učešće na polju osiguranja motornih vozila.

Branimirka Radosavčević, Centar za socijalni rad grada Čačka, 2015 Radno mesto - Direktor Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Čačak, 2002. – 2015. Radno mesto - Savetnik za zapošljavanje Televizija Spektrum, Čačak, 2000. god. Radno mesto - Novinar – spiker Ekonomska škola, Čačak, 1998. god. Radno mesto - Profesor sociologije i ustava i prava građana Danski savet za izbeglice, 1995. – 1996.god. Radno mesto - Socijalni radnik Obrazovanje Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu, odsek za sociologiju Diplomirani sociolog Dodatne edukacije Studijski boravak u SAD, Čikago, 2009. god. u okviru programa „Community conections“ završena obuka „Program podrške zapošljavanja mladih“ Trener-edukator u okviru CARDS projekta u NSZ, 2005. – 2006. god. Tokom rada u Danskom savetu za izbeglice, NSZ i Centru za socijalni rad pohađala više obuka iz oblasti rada sa ranjivim grupama, problematičnim klijentima, razvijanja veština komunikacije i facilitacije, prezentacije, medijacije…

Miloš Antić rođen je 20.12.1982. u Beču, Austrija. Diplomirao je na Defektološkom fakultetu (Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju) Univerziteta u Beogradu. Od 2011. godine angažovan je na poziciji defektologa i koordinatora za usluge u zajednici Ustanove za odrasle i starije "Gvozden Jovančićević", Veliki Popovac a pre toga u Sociorehabilitacionom klubu za mlade - Požarevac kao psihosocijalni radioničar. Od 2013. godine aktivno uključen u proces deinstitucionalizacije osoba sa intelektualnim teškoćama na domskom smeštaju.

Aleksandra Sanja Srejić, rođena 27.juna 1968. u Požarevcu. Završila srednju poljoprivrednu školu. Majka troje dece, od kojih je najmlađe (9) dete sa posebnim potrebama. Od 2015. se zalazem za prava dece sa Autizmom u Požarevcu. Inicijator akcije za osnivanja udruženja "Autizam Požarevac" koje će se baviti problemima dece i odraslih osoba sa autizmom. Trenutno se zalažem za poboljsanje rada razvojnog savetovališta u Domu zdravlja.

Marija Čubrilo Družijanić rođena je 1988. godine u Beogradu. 2010. diplomirala je na odseku za orgulje, a 2013. završila je specijalističke studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Tokom školovanja aktivno je učestvovala na više majstorskih kurseva, pod mentorstvom eminentnih profesora i orguljaša.Inicijator, organizator i učesnik, brojnih koncerata solističke i kamerne muzike. Aktivno učestvuje kao izvođač nafestivalima: Festival rane muzike u Beogradu, BEMUS,BUNT, KoMA, Festival orgulja Dies organorum, Noć muzeja. Održala je seriju radionica upoznavanja orgulja, na srpskom i engleskom jeziku, konsultovana kao stručni saradnik pri organizaciji i izvođenju muzičkih programa u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu. Početkom 2011. osniva trio Eolin sa kojim je ostvarila značajan broj nastupa širom Srbije, od kojih se ističu humanitarni koncerti. Kao jedan od osnivača udruženja građana Nebograd osmišljava i realizuje projekte koji kombinuju umetnosti i edukaciju – eksperte i lokalnu zajednicu, na obostranu korist i uz međusobnu razmenu iskustva.Posebnu pažnju pridaje projektima u koje su uključene mlade, talentovane osobe sa invaliditetom.Poslednji u nizu bio je Kabare, Svi smo isti , koji je premijerno izveden povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.Takođe je inicijator i osnivač VIS Nebograd ,koji čine osobe sa invaliditetom koje nastupaju samostalno ili uz podršku profesionalnih muzičara. Zaposlena je kao profesor u MŠ Stanković i MŠ Josip Slavenski u Beogradu.

Irena Vujović, predsednica beogradske opštine Savski venac, rođena je 3. aprila 1983. godine u Beogradu. Po obrazovanju je master ekonomista. Tokom svoje političke karijere dva puta je izabrana za narodnu poslanicu u Skupštini Republike Srbije. Dužnost pomoćnika gradonačelnika Beograda obavljala je od 2014. pa sve do izbora na funkciju predsednice Gradske opštine Savski venac u junu 2016. godine. Od 2015. godine predsedava Savetom za rodnu ravnopravnost grada Beograda. Član je Predsedništva Srpske napredne stranke.

Danijela Simeunović rođena je 1975. godine u Beogradu. Diplomirala je Opštu književnost sa teorijom književnosti na Filološkom fakultetu. Profesionalnu karijeru započela je kao novinar na televiziji Politika, a deset godina radila je i na Televiziji Pink kao novinar i urednik. U Telekomu Srbija na poziciji je šefa Službe za korporativnu društvenu odgovornost u Sektoru za odnose s javnošću i učestvuje u kreiranju strategije društveno odgovornog poslovanja kompanije. Za društveno odgovorne aktivnosti i vodeće projekte iz te oblasti kompanija Telekom Srbija nagrađena je najvećim nacionalnim nagradama i međunarodnim priznanjima.

Helena Papuga, master filolog Rođena sam 19.12.1989. u Vrbasu. Godine 2008. dolazim u Novi Sad na studije. Osnovne i master studije rusinistike na filozofskom fakultetu završavam 2015. god. i počinjem da radim u Zavodu za užbenike. Pored jezika i književnosti, uvek me je zanimala psihologija, a od 2017. godine sam volonter centra “Srce” koji mi je otvorio nove mogućnosti da budem u direktnoj komunikaciji sa ljudima kojima je potreban razgovor, a koji me je motivisao da se usavršavam dalje u ovoj oblasti.

Milan Glušac je rođen 1977. godine u Vrbasu, Osnovnu školu i Srednju stručnu školu „4. juli“ završio je u Vrbasu, a Fakultet za trgovinu i bankarstvo završio je u Novom Sadu. Od 2003. godine zaposlen je u Opštinskoj upravi Vrbas na poslovima: Portparola i Šefa kabineta Predsednika opštine, kao i poslove poverenika za informacije od javnog značaja i poslove Inspektora kancelarijske kontrole u Odeljenju za lokalne javne prihode. Bio je Predsednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za informisanje, član Odbora za bezbednost i član Komisije za ostvarivanje politike rodne ravnopravnosti u opštini Vrbas. Od oktobra 2013. godine do jula 2016. godine vršio je funkciju Zamenika predsednika opštine Vrbas, a od jula 2016. do februara 2017. godine vršio je funkciju Predsednika opštine Vrbas. Od februara do aprila 2017. godine obavljao je funkciju Predsednika privremenog organa opštine Vrbas. Oženjen i otac je dvoje dece.

BILJANA TODOROVIĆ
Rođena u Zrenjaninu 26.11.1977. godine. Zvanje diplomirani ekonomista stekla decembra 2001. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer finansije i računovodstvo. U Kompaniji „Dunav osiguranje“ a.d.o. Beograd zaposlena od 2002. godine u Glavnoj filijali Zrenjanin, prvo na mestu šefa odeljenja za finansije, zatim na mestu organizatora naplate potraživanja u birou Glavne filijale u periodu od 2008. do 2011. godine. Od 2011. godine obavlja poslove šefa odeljenja za eksternu prodaju.

Dragan Milić
Predsednik opštine je rođen 7. novembra 1959. godine u Kumanu kod Velikog Gradišta. Diplomirao na Višoj ekonomskoj školi u Beogradu. Rad u lokalnoj samoupravi počinje kao referent mesne kancelarije, 1979. godine. Od 1985. godine radio je kao komercijalista u privrednom kombinatu, a 1987. godine kao direktor zemljoradničke zadruge. Od 1992. godine obavlja funkciju predsednika Skupštine opštine, a od 1993. do 2004. godine predsednika Izvršnog odbora opštine Veliko Gradište. Od 1993. godine do 1997. godine bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije ispred Socijalističke partije Srbije. Za predsednika opštine drugi put je izabran na direktnim izborima 2004. godine sa četvorogodišnjim mandatom. Od 2010. godine ponovo obavlja ovu funkciju, a još dva mandata dobija i na lokalnim izborima 2012. i 2016. godine. Osnivač je Grupe građana “Za selo i grad – Dragan Milić“, a danas je član Srpske napredne stranke. Oženjen, otac dve ćerke i deda tri unuka.

Cecilija Šajber rođena 1969. godine. Iz Novog Bečeja. Inženjer strukovnih studija tehnologije - specijalista. Eksterni član trenerskog tima grupe " Hajde da ", članica ekspertne grupe za iradu metodologije za proces izrade lokalnih strategija održivog razvoja, članica evaluatorskog tima za prekogranične i transnacionalne programe Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije. Od 2018. godine direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Kikinde.

Teodora Đokić ima 22 godine i živi u Novom Sadu. Završila je novosadsku Gimnaziju „Svetozar Marković“, a trenutno je student opšte medicine u istom gradu. Kroz razne radionice zainteresovala se za temu mentalnog zdravlja. Kruna tog intresovanja je prijava na obuku Centra „Srce“. Teodora je sada aktivni volonter Centra „Srce“ i kroz to iskustvo stekla je utisak i saznanja o tome koliko je važno razgovarati na temu prevencije samoubistva. Njene kolege volonteri i ona rade na tome da se tema mentalnog zdravlja destigmatizuje kroz razgovor.